Volgende fase verbouwing van start

Nu de eerste fase van het Hofje afgerond is, is het tijd om de volgende fase te starten. De centrale toegang wordt gecreëerd, evenals diverse ruimten voor de Inloop en het jeugdwerk.

Met de verbouwing van het Hofje is op 1 oktober 2020 gestart. De verbouwing vindt plaats in vier fasen en is bedoeld om het gebruik van het Hofje als maatschappelijk-diaconaal centrum aantrekkelijker te maken voor bestaande en nieuwe activiteiten.

Inmiddels is de uitvoering van de eerste fase afgerond. In deze fase zijn De Herberg en de daarnaast gelegen ruimten (tegen over de Lange Jan) aangepakt. Zo is De Herberg gereed gemaakt voor multifunctioneel gebruik. In de daarnaast gelegen ruimten is een kantoorruimte gerealiseerd voor het kerkkantoor van de Protestantse Gemeente Middelburg. Ook de repro is naar dit gedeelte verhuisd. Op de verdieping is een plek voor het archief, een bergruimte en een ruimte voor de jeugd jonger dan 12 jaar gerealiseerd.

De uitvoering van de eerste fase heeft in een goed overleg tussen de aannemer en een enthousiaste ploeg van vrijwilligers plaats gevonden. En dit alles binnen de planning en het beschikbare budget.

Ondanks corona kan ook de tweede fase binnen de planning worden gerealiseerd. Medio april wordt de tweede fase afgerond.