Verbouwing Hofje Onder den Toren afgerond

De klus is geklaard! Op 18 mei heeft de oplevering van de uitgevoerde werkzaamheden plaatsgevonden. Op een paar kleine dingetje na is het werk af. In oktober 2020 zijn de werkzaamheden gestart. Toen was de verwachting dat de verbouwing in september 2021 gereed zou zijn. Het is door corona een jaar later geworden.

Door de goede samenwerking met Bouwgroep Peters, de betrokkenheid, het enthousiasme en de vele, vele uren werk van de vrijwilligers is het een prachtig eindresultaat geworden. Alle loftuitingen richting de vrijwilligers zijn welverdiend. Als bestuur van het Hofje zijn wij hen daarvoor bijzonder dankbaar. 

Binnenkort zal nog een grote schoonmaak plaats vinden om de ruimten gebruiksklaar te maken. Vanaf 1 juli zijn de ruimten dan weer beschikbaar voor externe verhuur.

Nu de huidige verbouwing is afgerond, is het Hofje inzetbaar voor een multifunctioneel gebruik. Dit geldt niet alleen voor kerkelijke activiteiten, maar zeker ook voor de maatschappelijk-diaconale activiteiten. Door de samenwerking over kerkmuren heen kan het Hofje in het stadscentrum zich als een groeidiamant richting de samenleving verder gaan ontplooien. 

Benieuwd naar hoe mooi het allemaal is geworden en ben je nog niet langs geweest? Kom dan naar de open dag van het Hofje, die gelijktijdig met de Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2022, zal plaatsvinden!