Hovelingen

Activiteiten Hovelingen

Inloop

Vanaf 25 november is de Inloop gesloten. Oplopende besmettingen en vrijwilligers 
die voor hun eigen veiligheid even geen diensten kunnen doen, liggen ten grondslag aan dit besluit. Helaas!
We laten zo snel mogelijk weten wanneer de deuren weer open gaan.

Missie, visie en strategie Hovelingen

Dit document beschrijft de missie, visie en strategie van de maatschappelijk-diaconale activiteiten van het Hofje Onder den Toren in Middelburg. Lees hier het gehele document.

Vrijwilliger worden bij de inloop

De inloop in het Hofje Onder den Toren wordt mogelijk gemaakt door de inzet van ongeveer vijftig gastvrouwen en gastheren, afkomstig uit verschillende kerken in Middelburg. We zijn steeds op zoek naar betrokken mensen om ons met dit werk te helpen. Voorwaarde is dat zij de christelijke identiteit van het Hofje Onder den Toren respecteren. Per dagdeel zijn er twee vrijwilligers die de bezoekers welkom heten, koffie, thee èn aandacht schenken. Een paar keer per jaar komen de vrijwilligers bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en voor toerusting voor hun werk.

Vrijwilligers zijn betrokken bij de medemens, kunnen luisteren en aandacht geven. Zij hebben ervaring in het omgaan met mensen met verschillende achtergronden. Vrijwilligers werken goed samen. Zij zijn bereid trainingen te volgen gericht op het werk dat zij doen.

Belangstelling

Neem voor verdere vragen contact met ons op of loop gewoon eens binnen voor een praatje. Iedere belangstellende is van harte welkom. Een bezoekje verplicht tot niets. Als u zich aanmeldt als vrijwilliger heeft u eerst een gesprek met een van onze hovelingen, waarin we bekijken of de wederzijdse verwachtingen kloppen.

Werkgroep Maatschappelijk-diaconale activiteiten

De werkgroep maatschappelijk-diaconale activiteiten – kortweg de hovelingen – organiseert de inloop en de maaltijden. De werkgroep bestaat uit:

  • Francien Boone
  • Abne Herrebout
  • Andries van der Kaaden
  • Irma Lobbezoo
  • Corrie Marijs
  • Marnix Rijken
  • Ivette van der Sluijs

Inloop
De inloop is geopend zoals we gewend zijn. De besmettingscijfers lopen echter hard op. Daarom zijn ook wij genoodzaakt om de adviezen en maatregelen te volgen vanuit de overheid. We vragen u uw QRcode mee te nemen, op de telefoon of op papier . Verder is het van belang een mondkapje te dragen wanneer u door de ruimten beweegt. 
Als u verkouden bent, of zich niet lekker voelt: blijf dan thuis.  Als we ons allemaal volgens de regels gedragen houden we het virus hopelijk buiten de deur en kunnen we het leven toch aangenamer maken door elkaar op veilige manier te ontmoeten.